Survivor Ünlüler - Gönüllüler - Beklenen Kral

20 Mayıs 2014 Salı

Survivor Ünlüler - Gönüllüler


Dördüncü sezonu yayınlanmakta olan Survivor, yarışmacıları sebebiyle izlerken pek de keyif vermeyen bir halde. İçten pazarlıklı, sürekli birbirinin ardından kuyu kazan ya da kazdıkları kuyuda boğulanlar dolu bir sezon izliyoruz resmen. Bu durum yarışmalara da yansıyor haliyle, insan izlerken hangi takımı tutmalı bilemiyor. Daha çok kişiler ağır basıyor ve bu sebeple gelecek hafta gerçekleşecek adaların birleşmesini dört gözle bekliyorum

Ünlüler takımı, bu yıl öyle çok da ahım şahım ünlülerden seçilmemişti. Acun'un planı milli sporculardan kurulu bir ünlüler takımı yaratmaktı, ünlülerin pek tanınır olmamasının en büyük nedeni de buydu. 

Adanın bana göre en tanınırları, Yaprak Dökümü'nün kötü adamı Tolga Karel ve Selena dizisiyle ünlenip, daha sonra albüm çıkartan Gökhan Keser (albüm çıkardığını Survivor'a katıldığında öğrendim ayrı mesele). Birde yarışmanın başında Gönüllüler takımında olan daha sonra Ünlüler takımına postalanan ve yine sonra Gönüllüler takımına paslanan Akın Saatçi var. Gayet ünlü birisiyken neden en başta Gönüllüler'de başladı bilinmez. Belki ünlülerde kadro dolunca, Acun adada ki şuan yaşadığı git-gelleri hissederek gönüllülere koymuştu onu. Ünlüler takımında da yer almadı demeyiz zaten mevcut git-gelli adalararası seyahatinden ötürü. Bunun yanında milli koşucu, Merve Aydın, eski Milli futbolcu Ahmet Dursun, futbolcu Serenay Aktaş, milli voleybolcu Duygu Bal-ki o da sonra ünlülerden gönüllülere gitti ve orada elendi-, komedyen İsmail Baki-elendi- ve oyuncu Eda Özerkan-elendi-dan oluşmakta Ünlüler takımı.

Gönüllüler takımı ise biraz farklı, yerinde duramayan ve sürekli birbirine dalaşmaktan haz alan kişilerden seçilmiş gibi bu yıl. Nitekim, sürekli bir dalaşma ve birbirine laf sokma hali bir süre sonra bayıyor. 

Gönüllüler takımı; adanın delikanlısı, birkaç hafta önce striptiz kulüplerinde dansçılık yaptığını öğrendiğimiz, kamyon arkası sözleriyle ünlenen Turabi, takımın profesyonel olay çıkartma üyesi(!) Sahra, her durumda mutlu olmayı başarabilen Müge, etliye sütlüye karışmayı sevmeyen Yiğit, dedikodu style Akın, eli kolu rahat duramayan Mert-elendi-, istisnasız herkese hak veren Ertunga-elendi-, badem ve coconat canavarı Samanta-elendi-, erkek gibi mert kız Berna-elendi- ve yanık burunlu Ekrem-elendi-'den oluşmakta.

Gönüllüler takımı Survivor Ünlüler - Gönüllüler tarihindeki en başarısız takım bana göre. Arkadaş, bir yarış kazanıp, on yarış kaybedilir mi? Dokunulmazlığı kaybetme durumları öyle bir boyuta geldi ki, bir yerden sonra Acun müdahale edip Ünlüler takımından, takımın belirlediği iki yarışmacıyı Gönüllüler'e yolladı. Peki durum değişti mi diye sorarsanız da, hayır... Geçen hafta dokunulmazlığı tekrar kaybettiler ve ünlüler takımından gelen Duygu Bal adaya veda etti. Bu hafta yapılan dokunulmazlık, oyununu da dururlar mı, tabi ki kaybettiler. Müge ve Akın'ın isimleri yazıldı ve SMS sonuçlarına göre bu akşam ikisinden biri yine gidecek. Böylece Survivor rekorunu da kırar sanıyorum Gönüllüler takımı, en fazla hafta "by by kuzum" yaptıklarından sebep.

Ünlüler takımı da öyle çok "sudan çıkmış ak kaşık" değil tabi. Orada da her daim dönen bir dolap görmeniz mümkün. Hele hele Akın'ın ünlüler adasında olduğu sürede yaptıklarından ötürü, adanın ikinci sınıf insanı muamelesi gören Tolga, Akın gidince onun sinsiliğine aday oldu ki; seyreyle cümbüşü!. Ahmet desen, yemek yese de aç, yemese de aç. Kızların yedikleri yemeğe göz dikecek kadar aç yani düşünün. Akın ünlüler takımındayken, kızlarla konuşup "bizim vücut işleyişi farklı, daha çok yemeliyiz. Siz haklarınızdan bize verin" dedikleri bile oldu. Şimdi iki kere düşünün durumun vehametini. Gökhan'da adanın babyface'i Türk kızlarının yeni gözdesi ve yendiği oyunlardan sonra, kabuk değiştirerek atar yapmalarıyla ünlü. O da Akın'ın gönüllüler takımında olduğu sürede, oldukça kendinden emin ve "dediğim olacak" modda takılırdı. Ne zaman Akın gönüllüler adasına geri gitti, Gökhan yeniden adanın babyface'i oluverdi. Merve ve Seranay yarışmanın şüphesiz en oturaklı ve en sağlam iradeli kişileri ve finale kalmayı hakeden ikili olarak onları görmekteyim. Serenay'ın birinci olmuşluğu da var SMS oylamasında ama Merve için atılan oylar yetersiz. O yüzden Serenay için final düşünülebilse de, Merve için zor görünüyor. Tabi bunu zaman ve seyircinin hakkındaki değişebilecek algısı belirleyecek. 

Yukarıdaki paragrafta farkettiniz mi, yarışmacıların yaptıklarının arkasında olan kişi olarak hep Akın'ın adını kullandım. Yani, Akın'a da ayrıca bir paragraf açılması gerekir ama onu başlı başına ayrı bir yazıyla kaleme alacağım. Evet, vukuatları o derece çok(!)..

Yazımın başında da dile getirdiğim gibi, bu sene Survivor izlemek o kadar da keyif vermiyor ama dönme dolaba binmeyi her zaman sevmiş bir nesil olarak, adada dönen dolapları seyretmek için bile ekran başına geçmek pahabiçilmez.. 

Sevgilerimle...
Beklenen Kral

twitter.com/BeklenenKral

BeklenenKral@gmail.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder