Hayat Şarkısı: Bir ballı olma hali... - Beklenen Kral

23 Mart 2016 Çarşamba

Hayat Şarkısı: Bir ballı olma hali...


Ballılık nedir bilir misiniz? Sürekli dört ayağının üzerine düşmek ya da? Hiç bitmeyen bir oyunun tökezleyeni ama sonunda hep kazananı olduğunuzu düşünün. Çakıl taşlı bir yolda ayağınızda sivri topuklularla sendelemeden yürüdüğünüzü de olabilir. Artık ne kadar geniş hayâl dünyanız varsa o kadar düşünün... Sonra kendinizi oradan çıkartın ve yerinize Hülya'yı yerleştirin. Emin olun hayâllerinizdeki sizden, iyi olacaktır skoru...

7. Bölüm

Kendisini sevmememiz için birçok neden var aslında ama başaramıyoruz efendim. Giriş paragrafının yerici olmasına bakmayın, sadece durum tespiti. Yoksa Hülya'nın başına kötü bir şey gelmesi tarafında olamayacağım sanırım bundan böyle. Öyle bir büyüledi ki bizi, yaptığı her şeyi sinemize çekmemizi sağladı. Buna sevinmeli mi, yoksa dert sahibi mi olmalıyız bilemiyorum ama ben en azından şimdilik halimden oldukça memnunum. 


Hem Kerim bile halinden memnun. Zorla evlendirildiği, çocukluğunun o kötü kabusu değil artık Hülya. Asıl yaptıklarını bilmediği için kahramanı da artık. İftiracı kızı çevirdiği dümenle kafalaması ve aldığı 'Beni taciz etmedi' açıklaması bundan sonra birçok şeyin daha farklı olmasını sağlayacaktır. Kerim'in engel olamadığı hislerinde bir devinim bekliyorum kesinlikle. Her ne kadar bunun adına 'aşk' diyemesek de, ilk bölümü düşündüğümüzde aralarındaki bağın ne derece güçlendiği de ortada. Tabi unutmamak gerek, bunlar sadece iyi günlerin getirileri. Eğer bir gün iftiranın aslı dahil birçok gerçek ortaya çıkarsa, o zaman durum bambaşka olacaktır. En azından bir süre için Hülya'nın farklı bir mücadelesini izlemek zorunda kalabiliriz. 

Göze girmek konusunda onun üstüne yok. İftiranın kaynağı kendisiyken, çözücüsü de olması bize ne kadar rahatsız edici ve "Zaten olması gereken buydu" olarak gelse de, durum diğer herkes için bambaşka. Zaten oldukça iyi hisler besliyorlardı ama artık elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz Bayram'la Süheyla onun. Bir süre için saltanatının keyfini çıkarsın.


O saltanatın içerisinde olan ama tahta hiç yaklaşamamış Zeynep ise bundan sonra neler yapabilir oldukça merak ediyorum. Kendisi ne kadar gözden düşerse ya da mutsuz olursa, Hülya o kadar değerleniyor, mutlu görünüyor. Haliyle bunun var olan kıskançlığını arttırması normal. Lâkin unutmaması gerek şey özellikle Hüseyin konusunda zaten iplerin kendi elinde olduğu. Bayram da açıkça söyledi. Babasının elinde bu devasa yükselişin kirli belgeleri var. Bu gerçeklerin ortaya çıkması demek, şirketin iflas bayrağını çekmesi demek bile olabilir. Yani Bayram hiçbir şart altında, Hüseyin'in boşanmasına izin vermeyecektir. Ancak, 'kötü' olmaya devam ettiği sürece Zeynep'in evdeki huzuru gün geçtikte bozulacak ve belki de o istemediği ayrılığı kendisi dillendirmeye başlayacak. 

Kazanmak da kaybetmek de kendi elindeyken, Zeynep'in kaybetmek için elinden geleni yapacağından ise eminim. Bu da ister istemez Hüseyin'in ekmeğine yağ sürmesine, boşanmak istemesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu teyit etmesine yarayacak. Melek'le mutlu, aşk dolu bir yaşama daha çok sarılacak... 

İlk bölümlerde olduğum yerde değilim bu aşk mevzusunda. İlk çıkarımım Melek'i seveceğimiz ve Hüseyin'le mutlu olmasına tutunacağımızdı. Ama şuan o noktadan çok uzaktayım. Melek'in "İstemem yan cebime koy" edaları, Hüseyin'in Kaya ve Nilay'a yersiz çıkışları derken; ister istemez uzaklaştım bu ikiliden. Sahnelerinden de kesinlikle etkilenmiyorum. Bu aşkın herkese zarar vereceğini de göreceğiz. Özellikle suçsuz günahsızken bir iftiranın kurbanı olmuş, şimdi daha ağırlarının yaftalanacağı Melek için...


Ha durum düzelir mi?.. Melek kendine, hislerine engel olup, Kaya ile bir evlilik adımı atabilir mi? Neden olmasın?.. Kaya televizyon ekranlarında gördüğümüz en saf ve iyi niyetli karakterlerden birisi. Ayrıca bebeğe babası olsa ancak bu kadar ilgi gösterebilirdi. Melek için de kurtuluş bence. Bakalım, göreceğiz o cephede neler yaşanacağını. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, ne güzel indirdi yumruğu öyle Hüseyin'e... Ellerine sağlık Kaya.

Ellerine sağlık diyeceğim birisi daha var; Mahir... Ben böylesi iş bitirici bir karakter az gördüm. Kesinlikle kıskanılası. Bir insanın her adımı mı dolap çevirmek üzerine olur? Hülya ile de iyi çete oldular zaten. Eli silahlı adamlar işlerini görmeye başladı daha ne olsun?.. Şimdilik çeteleri her şeyin üstesinden geliyor, bakalım ilk dara düştüklerinde Mahir Hülya'yı ilk bulduğuna satacak mı?.. Ondan her şey beklenir gerçekten. Hülya öyle körü körüne güvenmesin. Hele de şimdi Filiz çocuk meselesini gidip Bayram'a anlatmaya karar vermişken...


Geçtiğimiz bölümün sonunda kalp krizi geçiren Bayram'a gelelim. Bir karakterin nasıl kusursuz giyilebileceğini görüyoruz kendisinde. Ahmet Mümtaz Taylan'ın mükemmel oyunculuğunu izlemek o kadar zevkli ki, herhalde Bayram'a bir şey olsa en çok üzüleceklerden biri de ben olurdum. Kurtuldu ve aslında hafiften değişmeye de başladı. Özellikle de Kerim'e karşı... Kalp krizlerinde, ölümle yaşam arasındaki o ince çizginin insanları değiştirdiğini söylerler hep. Kerim'in hastaneye onu eve götürmek için geldiği sahnede de bunu gördük. Bayram'ın boynu bükük onu bekleyişi, gelince sevinmesi, elini omzuna koyduğunda içinin dolması. Özellikle de evde şirkette çalışmaya başlayacağını öğrendiğindeki hali bana hep bunu hissettirdi. Evet, yine atarlı, yine dolambaçlı, yine mızmız, yine çok şımarık ama o pek sergilemeyi sevmediği merhamet de daha gözle görülür halde şimdi. Bakalım bundan sonraki hali, tavrı nasıl olacak. 

Bu tavrı şekillendirecek kısım, Kerim'in Almanya'ya dönüp dönmeme kararı. Hülya başını dertten kurtardı, eski yaşamına dönebilir. Peki artık dönmek istiyor mu?.. Ben sanmıyorum. Onun için en iyi yerin burası olduğunu fark etti bence. Hülya'ya karşı yükselen kalp atışları da bu kararını etkileyecektir.


Yine başarılı bir bölümdü izlediğimiz. 00:00 sularında bitti bölüm ama onca zaman nasıl geçti hiç anlamadım. Yazanın da, oynayanın da, çekenin de eline sağlık. Gelecek bölüm yine Hülya için sancılı. Cem, yani eski madigudisi pat diye karşısına çıkacak ve bundan sonrası için hayatını zehir etmeye aday. Peki edebilir mi? Dikkat etsin de Hülya kalbini söküp eline vermesin. 

Beklenen Kral

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder