Dolunay: Dizi bitsin derdinde misiniz?.. - Beklenen Kral

14 Kasım 2017 Salı

Dolunay: Dizi bitsin derdinde misiniz?..


Kötülükler karşısında, hep en gür yine kötülerin sesi çıkmıştır. Ya haksızlıklarını bastırmak ya da haksızlığa uğramayı hiç bilmedikleri için. Ucu kendine dokunan kötülük karşısında birden melek kesilenler ise en tehlikelisidir. Zira, şeytan da bir melektir ve artık o kişinin daha da kötü olmasının önüne geçebilecek hiçbir şey yoktur. İyice gemiyi azığa almışlarken hem Hakan hem de Demet'i şimdi ne durdurur?..

19. Bölüm


Demet'in şuan yaşadığı hayâl kırıklıklarının tamamını hak ettiği bir gerçek. Hakan'dan daha az kötü değil ve söz konusu kendi çıkarları olduğunda, ondan daha da kötü olabileceğinin kanıtı Nazlı'yı o buzhanede kapalı bırakmasıydı. Ferit'e olan amansız aşkının esiri olmuş, Hakan'ın gerçek yüzünü görememiş ya da görmek istememiş olarak; yaşadığı her şeyin biraz da kendi suçu olduğu da gerçek. Demir ve Zeynep'in ölümünde dolaylı bile olsa, onun parmağı olduğu da... Her şeyi düzeltse bile, bu ikisini düzeltmesi mümkün değil. Hakan'a kızması, ondan nefret etmesi de çözüm değil. Eğer gerçekten intikam almak istiyorsa suyuna gitmeli, Hakan'ı kendine tamamen inandırmalı ve kaleyi içten oymalı. Öyle izbe bir telefon kulübesine gidip de ihbar etmeye benzemez yani bundan sonra yapması gerekenler. Ya aklını başına alıp, Hakan'ın ipliğini pazara çıkartır ya da onun oyuncağı olup, iyice bataklığa saplanır...


Hakan'ın elinde güçlü bir koz var, doğru. Bir taşla iki kuş vurmuş olarak, ondan bekleyeceklerimin sınır noktasıydı bölümde yaptıkları. Ne olursa olsun Demet'i çokça seven bir adam var karşımızda. Ne kadar hastalıklı olursa olsun, o aşkın önüne hapse düşme korkusu geçmemeliydi. İçinde bir kaypak olduğunu öğrenmek istemezdim doğrusu. Kendini kurtarmak için, karısına bunu yapandan da artık ben her şeyi beklerim. Gelecek bölüm eline taramalı tüfek alıp GTA oynuyormuş gibi tüm şehri tarasa hakkıdır. Senaristlerimiz ona bu bölümde o özgürlüğü ve alanı tanımladı çünkü... Demet'i sonsuza dek susturması mümkün değil, bu işin sonunda onu da haklarsa; zirveye adını yazdırır not düşeyim. Yeter ki Hakan'a bir şey olmasın değil mi senaristlerim?..


Bir diğer konu, Deniz... Bu karakteri yazarken ne içiliyor çok merak ediyorum. Çünkü normal bir kafanın mahsulü olamaz gibi yaptıkları, sergiledikleri. Hiç olmadığı bir adama her bölüm savrulması bir yana, hiç zeka belirtisi göstermeyen davranışlar sergilemesi iki kere fecaat... Kadın bir şeylerden korkmuş belli, sığınmak niyetiyle Ferit'in evine gelmiş. Ağzını dahi açamıyor, belli ki sebebi de Hakan. O kadının kendini toparlaması için zaman tanımaz mısınız siz olsanız? Yüksek oranda her şeyin sorumlusu olan adam aradığında, hesap sormak için dahi olsa telefonu açar mısınız? Yoksa önce sevdiğin o insanın kendini toparlamasını ve her şeyi anlatmasını mı beklersiniz, ne yapmak gerektiğini kararlaştırmak için?



Deniz neden bunları yapmaktan dahi yoksun bir noktaya getirildi? "Çok ısrarlı bir şekilde seninle konuşmak istiyor" ne demektir? Bu nasıl bir replik? Zaten Demet'le çok ısrarlı bir şekilde konuşmak istediği için aramıyor mu Hakan? Deniz'in cidden akıl sağlığı yerinde mi?.. Haftaya da bebek beşiğinde, "Agu" derken bulursak, zinhar şaşırmam. Şimdiye kadar bir karaktere ne kadar ihanet edilebilirse, o kadar ihanet edildi zaten. Tebrik ederim!..


Tam aile oldular, Bulut da yanlarındayken çok da güzel cilveleşiyor ikilimiz derken; evlerinden ne Asuman ne de Deniz eksik olmaz oldu Nazlı ile Ferit'in. Yine de çok sabırlılar bence. İnsanın bir dayanma sınırı vardır ve o sınırları onlarca kez aşıldığı halde vakur davranmaktalar. Bunun sonu nereye varacak bilemiyorum ama yakın zamanda Asuman'ı onların evine yerleşmiş olarak da görebiliriz. Bence oldukça güzel fikir. Nazlı ile Ferit birbiriyle göz göze bile gelmesin!..


Haklı olduğu konuda sonuna kadar savunurum Nazlı'yı. Ama saçmaladığı zamanlarda da kusura bakmasın, eleştirmek boynumun borcu. Eğer paraya sıkışıksan, toparlayamıyorsan neden tefeciye gidiyorsun Nazlı? Ferit'den borç olarak iste, taksit taksit ona öde. Şimdi eninde sonunda tefeciye o borcu ödeyemeyip Ferit'e söylemek zorunda kalmayacak mısın sanki? Neden sonu başından belli bir maceranın içerisine giriyorsun ki? Tehlike, korku ve gerilimin gediklisi mi oldun yoksa?.. Manami çok geç olmadan Ferit'e haber verse de bu iş iyice büyümese... Bildiğiniz gibi dizi oldukça sağlam oranlar aldığı gününden edildi ve getirildiği yeni gün çok zorlu. O güne tutunabilmesi için de çözüm, tıpkı pazar gününe ilk taşındığı hafta olduğu gibi bölümler kaleme almak. Peki bu hafta izlediğimiz gibi düşük reyting geleceği belli bölümler yazarak, Star'a diziyi bitirmesi için fırsat vermenin manası ne gerçekten?..

Beklenen Kral

1 yorum :

  1. Helal olsun bölümle ilgili düşüncelerimizi aynen aktarmışsın. Umarım Dolunay senaristleri bu yazıyı sonuna kadar okur :)

    YanıtlaSil