Ekrandan Haberler - 7-13 Ocak 2019 - Beklenen Kral

14 Ocak 2019 Pazartesi

Ekrandan Haberler - 7-13 Ocak 2019


Haber Başlıkları
- Halka (Başlıyor)
- Kadın (Ara dönüşü fragmanı geldi)
- Diriliş Ertuğrul (Bir hafta ara)
- Bir Litre Gözyaşı (Kadroda yaprak dökümü)
- Muhteşem İkili (İkinci albümü yayınlandı)
- Hakan: Muhafız (3 ve 4. sezon onayı aldı)
- Sıfır Bir (5. Sezon afişi geldi)
- Kardeş Çocukları (Üçüncü tanıtım geldi)
- Vurgun (İkinci tanıtım geldi)
- Nöbet (Çekimlerine başlandı)
- Yüzleşme (Kadroda iki yeni isim)
- Hercai (Başroller belli oldu)
- Kuzgun (Kadroda iki yeni isim)
- Kralın Kızı (Kore dizisi)
- RTÜK şimdi de sabah kuşağına el atıyor
- FOX'dan, FoxPlay geliyor
- Alice Müzikali (Baş karakterler ortaya çıktı)
- Direniş Karatay (Kanal D'de)
- Güldür Güldür Show (Yeni sezon tanıtımı geldi)
- Survivor 2019 (İlk Türk yarışmacı belli oldu)
- Kocam Yaparsa (Yeni yarışma)

---

Halka - TRT 1


Başrollerinde Serkan Çayoğlu, Hande Erçel, Kaan Yıldırım, Hazal Subaşı, Ahmet Mümtaz Taylan ve Nazan Kesal'ın yer aldığı Halka, 15 Ocak Salı itibariyle ekran macerasına başlıyor. İlgi çekici tanıtımları ve hikâyesiyle dizinin salı akşamları için başarılı bir alternatif olacağını düşünüyorum. Bol şans ve reytingler.

---

Kadın - FOX


Başrollerinde Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı Kadın'dan, ara sonrası fragmanı geldi. Hatırlarsanız yayınlanan son bölümünde Sarp, Bahar ve çocukları evden uzaklaştırmayı başarmış ama Hatice, Ceyda ve Yeliz tehlikeyle baş başa kalmıştı. Perde ise 'Kadın öldü" repliğiyle kapanmıştı. Gelen fragmansa doğrudan bu duruma ışık tutuyor. Lâkin kimin öldüğü şuan için bir bilinmez. Ceyda olmasını, ona yaratılan yeni hikâye sebebiyle sanmıyorum. Özellikle Şirin'in varlığı sebebiyle Hatice'nin olduğunu da sanmam. Yalnız Yeliz için aynı şeyi söyleyemiyorum. Tabii ne olacak bilinmez. Her şeyi 22 Ocak Salı akşamı ekrana gelecek yeni bölümle birlikte öğreneceğiz. 

---

Diriliş Ertuğtul - TRT 1

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Hande Soral'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul, 9 Ocak akşamı ekrana gelmedi. Dizi, bir haftalık aranın ardından 131. bölümüyle 16 Ocak Çarşamba ekranda olacak.

---

Bir Litre Gözyaşı - Kanal D

Başrollerinde Sanem Çelik, Miray Daner, Mert Yazıcıoğlu ve Tolga Tekin'in yer aldığı Bir Litre Gözyaşı'nın girdiği aradan büyük bir değişimle döneceği konuşulmakta. Medyatava haberine göre dizi, format değişikliğiyle artık 'gençlik dizisi' konseptiyle ekranda olacak ve başta Sanem Çelik olmak üzere birçok oyuncusuyla da vedalaşacak. Açıkçası bu durumu aklım hiç almadı. Evet, reytingler hiç de istenen gibi değildi ama bunu düzeltmenin yolu sil baştan yeni bir konsept uydurmak değil, tam da hikâyenin vadettiğini izleyiciye sunmaktı. Lâkin Cihan'ın hastalığı ve onun çevresinde dönmesi gereken konu, tam bir çorbaya dönüştürülmüştü. Söz konusu değişikliğin de, bu durumda bir faydası olacağını sanmıyorum. Mâlum, Adı Efsane'de de aynısı denenmiş ve başarı elde edilememişti. Bu arada yine Medyatava haberine göre diziye veda edecek diğer oyuncular, Nur Sürer, Goncagül Sunar, Melis Hacic, Nur Berfin Çiroğlu ve Erdal Bilingen. 

---

Muhteşem İkili - Kanal D

Başrollerinde İbrahim Çelikkol, Kerem Bürsin, Özge Gürel ve Öykü Karayel'in yer aldığı Muhteşem İkili'nin, Mayki Murat Başaran imzalı dizi müzikleri albümünün ikincisi dijital müzik ortamındaki yerini aldı. Tam 31 parçadan oluşan albüm, istenen tüm dijital platformlardan indirilip dinlenebilmekte. 

---

Hakan: Muhafız - Netflix

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü'nün yer aldığı Hakan: Muhafız, Netflix'ten resmi olarak üç ve dördüncü sezon onaylarını aldı. Henüz ikinci sezonunun dahi ne zaman yayınlanacağı belirsizliğini korurken, iki yeni sezon daha geleceğini öğrenmek büyük bir lüks oldu. Bu arada iki sezonun da 2020 yılı içerisinde gelmesi bekleniyor.

Netflix'in konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle; "Dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerden gelen tepkilerden mutluluk duyduklarını dile getiren Netflix Uluslararası Yapımlar Başkan Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, “Çok yetenekli bir oyuncu kadrosu ve yapım ekibiyle birlikte 2 sezon daha çekecek olduğumuz için heyecanlıyız. Aşk, aksiyon, komedi, macera gibi Türk dramalarından alışkın olduğumuz temaların yanı sıra fantastik öğeler de içeren, İstanbul’u hikayenin odağında tutan Hakan: Muhafız sayesinde tüm dünyadaki izleyicilerimizin Türk yapımlarının başarısına bir kez daha şahit olduğunu düşünüyoruz ve bu hikayeyi daha da genişleterek izleyicilerimizle buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. E bize de hayırlı olsun demek düşer.

---

Sıfır Bir - BluTV


Başrollerinde Savaş Satış, Cihangir Ceyhan ve Özgür Meriç'in yer aldığı, 23 Ocak'ta 5. Sezonuna başlamaya hazırlanan Sıfır Bir'den yeni sezon afişi geldi.

---

Kardeş Çocukları - Star TV


Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Ayça Bingöl, Afra Saraçoğlu ve Furkan Andıç'ın yer aldığı Kardeş Çocukları'ndan üçüncü tanıtım geldi.

---

Vurgun - FOX


Başrollerinde Deniz Çakır ve Erkan Petekkaya'nın yer aldığı Vurgun'dan ilkine oranla çok daha başarılı bulduğum ikinci tanıtım geldi.

---

Nöbet - Show TV


Başrollerinde Yurdaer Okur, Saygın Soysal, İpek Karapınar, Deniz Bolışık'ın yer aldığı Pana Film imzası taşıyan Nöbet'in çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Hayırlı olsun.

---

Yüzleşme - Kanal D

İsmi Masal Çiçeği'nden Yüzleşme'ye evrilen, başrollerinde Hande Doğandemir ve Engin Öztürk'ün yer aldığı dizinin kadrosuna Gülsim Ali ve Özge Akdeniz dahil oldular. Hoş gelmişler.

---

Hercai - atv


Mia Yapım'ın atv için hazırladığı, Eda Tezcan ve Feraye Şahin'in senaryosunu kaleme aldığı Hercai'nin başrolleri Ebru Şahin ve Akın Akınözü oldular. Yönetmen koltuğunda Cemal Şan'ın oturduğu, çekimlerinin Mardin'de yapılacağı dizinin kadrosunda yer alan diğer isimlerse, İlay Erkök, Gülçin Santırcıoğlu, Macit Sonkan, Tansu Taşanlar, Oya Unustası, Servet Pandur, Edip Saner, Güneş Hayat, Gülçin Hatıhan, Aydan Burhan ve İnci Şen. Çekimlerin yakın zamanda başlaması planlanmakta.

---

Kuzgun - Star TV



Başrollerinde Burcu Biricik ve Barış Arduç'un yer aldığı Kuzgun'da Biricik ve Arduç'un çocukluklarını Metehan Parıltı ile Nisa Sofiya Aksungur canlandıracaklar. Hoş gelmişler.

---

Kralın Kızı - TRT 1


Uzun zamandır tarihi Kore dizilerini yayınlamaya ara verdikten sonra TRT 1, İmparatoriçe Ki'nin bitişi ardından yeni bir günlük Kore dizisi yayınlamaya hazırlanıyor... Başrollerinde Seo Hyun-Jin, Seo Woo, Jeon Tae-Soo, Jo Hyun-Jae ve Myung Se-Bin'in yer aldığı orijinal ismi King's Daughter, Soo Baek-hyang olan Kralın Kızı, 15 Ocak Salı itibariyle hafta içi her gün 17:45'de TRT 1'de ekrana gelecek. 

---

RTÜK şimdi de sabah kuşağına el atıyor

Herkes gibi Türk televizyon yayıncılığının en büyük sorunu olarak gördüğüm RTÜK, şimdi de sabah kuşağına el atmaya karar vermiş. "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun" gereğince kuşak programlarına ilişkin raporlamalarını rutin olarak sürdüren RTÜK, bu konuya ilişkin ayrı bir çalışma başlatmış. Bu kötü bir şey mi? Bana sorarsanız, değil. Ancak, birkaç üyeden oluşan bir kurulun benim neyi nasıl izleyeceğime karar vermesini mantıklı ve doğru bulmuyorum. Denetleme tamam ama baskı altına almaya hayır.

---

FOX'dan FoxPlay geliyor


FOX, BluTV ve PuhuTV ardından ülkenin üçüncü dijital izleme servisi FoxPlay'i yayın hayatına başlatmaya hazırlanıyor. Şimdilik yayın hayatını ücretsiz sürdüreceği duyurulan izleme servisinin diğer dijital izleme servislerinden farkı ise o an ekranda beliren reklam ürünlerini satın alabilecekleri bir alışveriş sitesi konseptine de sahip olması. Şubat ayında izlemeye açılacak FoxPlay'de yayınlanacak ilk yapım ise kısa süre önce FOX'da ekran yolculuğunu tamamlayan 4N1K olacak. Ne diyelim, hayırlı olsun.

---

Alice Müzikali 

Serenay Sarıkaya (Alice), Ezgi Mola (Kraliçe), Enis Arıkan (Tavşan), Şükrü Özyıldız (Şapkacı), İbrahim Selim (Kral) ve Merve Dizdar'ın (Kedi) başrollerinde yer aldığı Şubat ayında yapılacak ilk gösteriminin biletleri satışa çıktıktan bir saat sonra tükenen Alice Müzikali'nden, karakter tanıtımları gelmeyi sürdürüyor. Müzikalin Instagram sayfası üzerinden söz konusu tanıtımları izleyebilirsiniz. 

Müzikalin konusuna gelirsek; “Ben kimim?” Hangisi gerçek, hangisi sanal? Kendini yaşadığı hayatın içerisine sıkışmış hisseden Alice, bir mobil uygulamanın çağrısına uyar ve beyaz tavşanı takip ederek sanal bir dünyanın içine dalar. “Ben Kimim?” sorusuna cevap ararken kendini fantastik bir dünyada bulan Alice, hayal gücü zenginliğiyle bu yeni evrende kendi cesaretini sınayacak, korkularıyla, arzularıyla baş başa kalacaktır. “Alice” müzikali, gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın, büyüme hikayesidir. 

---

Direniş Karatay - Kanal D


Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Burcu Özberk ve Alperen Duymaz'ın yer aldığı Direniş Karatay, 14 Ocak Pazartesi saat 19:45'de Kanal D'de ekrana gelecek.

---

Güldür Güldür Show - Show TV


Bu sezon kadrosuna Emre Altuğ, Açelya Topaloğlu ve Sinan Çalışkanoğlu gibi isimleri dahil eden Güldür Güldür Show'dan yeni sezon tanıtımı geçtiğimiz günlerde geldi. 

---

Survivor 2019 - tv8

Şubat ayında yeni sezonuna başlayacak Survivor 2019'un Türk ilk yarışmasıcı MasterChef Türkiye yarışmacılarından Hakan Kanık oldu. 

---

Kocam Yaparsa - Star TV


Kocaların eşleri tarafından uzaktan yönlendirilerek yemek yapmaya çalıştıkları orijinali Chéri(e), c'est moi le chef olan Kocam Yaparsa, Esat Özata'nın sunumuyla yakında Star TV'de ekrana gelecek.

---

Beklenen Kral

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder