2017 Yaz Dizileri - Beklenen Kral

22 Haziran 2017 Perşembe

2017 Yaz Dizileri


Koca bir kış sezonunu arkamızda bıraktık ve yaz sezonu için hazırız. Tabi normalde şimdiye üzerimize onlarca dizi yağması gerekiyordu ama bu yıl Ramazan, haziran ayına denk gelince işler değişti ve yaz dizilerinin çoğu temmuza sarktı. Zaten geçen senelerde olduğu gibi çokça yeni dizi de başlamayacak bu sefer. Birkaç yeni dizi ve geçen sezondan/yine geçen sezonun son demlerinde başlayan dizilerin karmasıyla renklenecek televizyon camı. Bu iyi bir şey mi? Biz televizyon izleyicisi için aslında değil, alternatifimiz az. Ancak kanallar/yapımcılar için bir şans. Alternatif az olunca haliyle izlenme oranları da ona göre etkilenecek bu durumdan... E o zaman bakalım, bu yaz ekranda neler izleyeceğiz?..

---



Ateşböceği - Star TV (MİA Yapım)


Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz'in başrolünde olduğu, kadrosunda Seda Güven, Çağrı Çıtanak, Derya Alabora ve Belma Canciğer gibi başarılı isimlerin de yer aldığı bir 'klasik romantik komedi' dersek yalan olmaz Ateşböceği için. Zengin oğlan, fakir kız klişesinin tam göbeğine oturan dizide, hayatın tüm zevklerini tattığını ve artık hiçbir şeyden zevk almayacağını düşünen başarılı bir boşanma avukatı (Boran) ile hayata her daim pozitif bakmasıyla ünlü, tabi tüm bu gülen yüzünün ardında biraz da acı gizli; ailesini geçindirmek için taksicilik yapmak zorunda olan güzeller güzeli Aslı'nın hikâyesi anlatılmakta. Bir gün şans eseri karşılaşırlar ve o andan itibaren hiçbir şey ikisi için de eskisi gibi olmaz… Diziden iki tanıtım geldi, ilk tanıtımın ardından şikayet ettiğim şeyi yineleyeceğim; Yeşilçam filmlerinde kulağımıza çalınan ve o zamandan beri her duyduğumda yüzümü güldüren Ateşböceği şarkısı keşke yeniden yorumlanmasaymış. İnsanda ne yazık ki sesi kısma isteği uyandırıyor. Onun dışında tanıtımların izleyiciyi çekmek noktasına başarılı hazırlandığıysa kesin.

Ve tabi, yazının başında dediğim gibi klâsik bir romantik komedi olduğu için diğer birçok eski romantik komediyle karşılaştırılacağı da… Eminim yapım da senarist de yola çıkmadan önce bu ihtimali atlamamışlardır… Seçkin Özdemir yakışıklı olmasının yanında çok da başarılı bir oyuncu. Şimdiye kadar genelde talihsiz seçimler yapmış olsa da, bu sefer tümden şeytanın bacağını kırmış olur dilerim. Nilay Deniz'i Aşk Yeniden'de izlemiştim ve benim için yeterli bir referans bu. Tabi ikilinin kimyalarına dair tanıtımlardan çok da bir şey aldığımı söyleyemem. Onu da ilk bölümün ardından anlayacağız… Senaryosunu Ebru Hacıoğlu'nun yazdığı, yönetmen koltuğunda Barış Yöş'ün oturduğu Ateşböceği yazın aranan kanı olabilecek mi göreceğiz. Dizi, 29 Haziran Perşembe ekran macerasına başlıyor. Bol şanslar!..

---


Çocuklar Duymasın: Güç Uyanıyor - Kanal D (MİNT Yapım)

Onun için bir ekran klâsiği dersem hiç de yanlış olmaz. Herhalde tekrar tekrar çekilmeye başlanan diziler arasında da dünyada rekora falan koşuyordur. Zira bu tam 5. kez dönüşü, Çocuklar Duymasın'ın. Show TV hariç tüm ulusal kanallarda da yayınlanmış olacak, Kanal D'de temmuzda yeniden başladığında… En son Fox TV'de ara sıra haftada bir, ara sıra hafta üç gün yayınlanan bölümleriyle izlediğimiz, Haluk'un emeklilik kararı almasından sonra ailenin yaşadıklarını anlatan dizide bu sefer arsaları ucuza satın alıp, ardından kentsel dönüşüm ayağına milyon dolarlık projeler yapan inşaat şirketleri ele alınacak. Seyirciyi pek de çekemeyen Haluk'un emeklilik maceraları da böylece boyut atlamış olacak. Muhtemelen dizinin sonuna eklenen, "Güç Uyanıyor" takısı da buna gönderme. Mâlum emekli olduğu sürede Haluk'un tek derdi pide satmaktan ibaretti…

Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Zeyno Gönenç ve Volkan Severcan'ın yerini koruduğu kadroda Havuç'u yeniden Furkan Kızılay'ın giyip giymeyeceği henüz kesinlik kazanmadı ama sanmıyorum ki, bu cazip teklifi reddetsin. Tabi Duygu'yu kim canlandırabilir hiçbir fikrim yok. O kadar farklı kişi canlandırdı ki, karakteri gözümün önüne getirdiğimde film kopuyor bende… Bakalım Kanal D, Birol Güven'den illa ki Çocuklar Duymasın'ı istemesinin hayrını görecek mi. Bol şanslar!..

---


Deli Gönül - Fox TV (25 Film)




Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay'ın başrolünde olduğu, kadrosunda Tolga Ortancıl, Ogün Kaptanoğlu, Macit Sonken, Nilgün Karakaba, Mine Tüfekçioğlu ve Barış Yalçın gibi başarılı isimlerin yer aldığı Deli Gönül, atmosferi itibariyle tutacakmış gibi gelmekte. Kanalın Ürgüp bölgesinde çektiği tüm dizilerin büyük bir başarı yakaladığı gerçeğini atlamamak lazım, tanıtımdan saçılan enerji de bu yönde… Ayrıca yine bu dizilerden olan Yer Gök Aşk'ta, Ünalmış ve Türkay da rol almaktaydı. Yani ikilinin ekran uyumları da ortada… Senaryosunu Rahşan Çiğdem İnan, Barış Pirhasan ve Selim Demirdelen'in yazdığı, yönetmen koltuğunda Selim Demirdelen ve Berat Özdoğan'ın oturduğu dizi 4 Temmuz Salı ekran macerasına başlıyor. Bakalım hissettiğim gibi olacak mı... Bol şanslar!..

---


Dolunay - Star TV (No Dokuz Yapım)


Özge Gürel ve Can Yaman'ın başrolünde olduğu, kadrosunda Hakan Kurtaş, Türkü Turan, Balamir Evren, Necip Memili, Alara Bozbey, İlayda Akdoğan ve Berk Yaygın gibi isimlerin yer aldığı Dolunay da tıpkı Ateşböceği gibi 'klasik bir romantik komedi'. Ve yine, birçok eski romantik komedi ile benzerlikler görülüp laf edilmeye başlandı bile. Şunu unutmamak lazım tabi, o "Bizim dizimizden almışsınız" denilen şeylerin çoğu Yeşilçam filmlerinden alma. Yani "bizim" diye savunulan şey aslında Yeşilçam'a ait. Ondan sebep bu çıkışları çok da yerinde bulmuyorum. Ha, üzerinde çok da düşünülmediği ayan beyan ortada olan birebir benzer bir sahne olur ona bir şey diyemem. Ancak, gördüğümüz her detaya sahip çıkmak da normal değil. Bunu Dolunay başlığı altında neden bu kadar irdeledim; zira ilk tanıtımından beri en çok bu yönde yerilen dizi kendisi. Aynı fikre sahip olmadığımı, yanlış yerde "benzerlik" arandığını düşünüyorum. Bilmem anlatabildim mi…

Anlatamadıysam eğer, kısaca hiçbir yerde dizinin uyarlama olduğundan bahsedilmiyor ama birkaç tanıdığım severek izlediğini belirttiği Young & Hungry'le arasında yoğun bir benzerlik hissettiğini dillendirmekte. Bilemiyorum, ilk bölümü izlemeden de tam olarak anlaşılmayacaktır muhtemelen… Senaryosu Kule Dibi'ne (Ayşen Günsu Teber, Fikret Bekler) ait olan, yönetmen koltuğunda Çağrı Bayrak'ın oturduğu Dolunay tanıtımlarının ise seyirciyi diziye çekmek noktasında büyük bir başarı örneği olduğunu ne yazık ki söyleyemem. Kötü kesinlikle değil, lâkin insanların "Bu bizim dizimize çok benziyor!" demesi için de ellerinden ne gelirse yapmışlar gibi. İnternet özel tanıtımı aslında daha iyi hazırlanmış, ikinci tanıtımda da yer alan sahnelerle güzel bir bütün oluşturulmuş ancak adı üstünde, "internet özel tanıtımı" insan onu tv'de yayınlar değil mi?.. Konusuna gelirsek, tek hayâli profesyonel bir aşçı olmak olan Nazlı'nın (Özge Gürel), öğrenci evini geçindirmek için zengin bir iş adamın özel aşçısı olmasıyla hayatının nasıl da değiştiği anlatılmakta Dolunay'da. Hiç tanışmadığı patronu Ferit'le (Can Yaman), birçok kez farklı tesadüflerle karşılaşması ise beraberinde büyük ve bir o kadar da imkansız bir aşkı getirir... Özge Gürel'i yer aldığı birçok projede izledim, başarılı buluyorum. Hakeza Can Yaman'ı da. Ama ilk bölümü izlemeden ekran uyumlarına dair bir şey diyemeyeceğim onlar için de. Bakalım, nasıl bir dizi beklemekte bizi. Dolunay, 4 Temmuz Salı başlıyor. Şimdiden bol şanslar!..

---


Güllü - atv

Yusuf Çim ile Seren Şirince'nin başrolünde olduğu, isminden de anlaşılacağı üzere bir Karadeniz dizisi olan Güllü ile ilgili çok bir bilgi yok açıkçası şimdilik. Bilinen bir başka önemli özelliği yönetmeninin Metin Balekoğlu olduğu. Yusuf Çim yapımcıların ekranda olmasını sevdiği bir oyuncu yalnız, hiç de iyi seçimler yapabildiğini söylemem. Çilek Kokusu'nun dahi bir yerden sonra ittire kaktıra devam ettiğini düşünürsek hem de. Umarım bu sefer tam on ikiden vurmayı başarmıştır… Seren Şirince, İlişki Durumu: Karışık ile girdi hayatımıza. Çok da sevildi. Ekranda insanların her daim görmeyi isteyeceği bir yüzü var; baktığınızda istemsizce mutlu hissettiğiniz… Çim ile nasıl bir uyum yakalarlar bilemiyorum ama "Güllü" olarak onu gözümün önüne rahatlıkla getirebiliyorum. Bu arada dizide Karadenizli bir ailenin güzeller güzeli kızı Güllü ile düşman olan ailenin yakışıklı oğlunun hikâyesinin anlatılacağını da not düşeyim… Bol şanslar!..

---


İki Yalancı - Kanal D (Tükenmezkalem Film)


Keremcem ve Yağmur Tanrısevsin'in başrolünde olduğu, kadrosunda Serhan Arslan, Koray Erkök, Tuna Arman, Hazal Şenel, Pınar Karaman gibi isimlerin de yer aldığı İki Yalancı, gerçek hayattan uyarlanan bir romantik komedi. Bodrum'da yaşanmış bir olaydan esinlenen Gani Müjde'nin senaryolaştırdığı dizide, evlilik hayâlleri kurduğu çocukluk aşkı tarafından para uğruna terk edilen Serkan (Keremcem) ile işinden atılan ve bunun getirdiği ruhsal baskıdan bunalan Duygu'nun (Yağmur Tanrısevsin) zengin bir hayata kavuşmak arzusuyla gittikleri Bodrum'da karşılaşması ve başlarından geçenler anlatılmakta. İkisinde de yalanın bini bir para olduğundan, kısa süre içerisinde o yalanların ayaklarına dolanmaları uzun sürmez ve ayrılmak zorunda kalırlar. Lâkin, düştükleri kör kütük aşk bakidir. Ve ikilimiz daha sonra bambaşka bir yerde, bambaşka yalanlarla yeniden rastlaşır. Ondan sonrası ise evlere şenlik…

Keremcem'i romantik komedide görmek iyi olacak gibi. Hafif bir ön yargım vardı aslında son dönemde giydiği rollerin üzerine yapışmış olması korkusuyla ama gayet Aşk Oyunu'ndaki enerjisini aldım tanıtımdan. Yağmur Tanrısevsin'in de dram rolleri için uygun olmadığını düşünüyorum ve İki Yalancı'yla kendini daha iyi gösterebileceğine eminim. Zira tanıtımda ondan da iyi enerji aldım… Senaryosunu Gani Müjde'nin başı çektiği Tükenmezkalem ekibinin yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda, Kiraz Mevsimi'nin tatlı rejisörü Eda Teksöz oturmakta. 10 Temmuz Pazartesi başlayacak İki Yalancı'dan açıkçası umutluyum. Bol şanslar!..

---


Kalp Atışı - Show TV (MF Yapım)


Gökhan Alkan ve Öykü Karayel'in başrolünde olduğu, kadrosunda Ege Kökenli, Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek, Barış Aytaç ve Fatih Dönmez gibi isimlerin de yer aldığı Kalp Atışı, 2016 Kore yapımı Doctors dizisinden uyarlandı. Dizinin Türkçe mealinin Doktorlar oluşu, daha önce Show TV'de yayınlanan dizinin tekrar çekilmeye başlayacağına dair kafa karışıklığı yaratınca basının amiral gemisi dediğimiz gazetede, ismi Kalp Atışı oldu. Uyarlama senaryosunu Makbule Kosif ve Eda Tezcan'ın kaleme aldığı Kalp Atışı'nda, Eylül (Öykü Karayel) ile Ali Asaf'ın (Gökhan Alkan) yıllar öncesine dayanan ve bir yerde çıkmaza girdikten yıllar sonra yeniden karşılaşmalarıyla alevlenen aşkları konu edilmekte... Açık konuşmak gerekirse dizinin orijinalini izlemiş tüm tanıdıklarım pek memnun değiller Doctors'ın uyarlanmasından. Lâkin Makbule Kosif'in Doktorlar'daki başarısını her halukârda burada da konuşturacağından eminim. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok, bekleyelim görelim derim.

Yayınlanan ilk iki tanıtımı da gayet umut verici. Ama tabi geçmişe gideceğimiz, Eylül'ün lise yılları umarım uzun zaman aralığını kaplamaz. Ben direkt sadete gelinmesini sevenlerdenim. Yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan'ın oturduğu dizi, 30 Haziran Cuma başlamaya hazırlanıyor. Bakalım nasıl bir ekran performansı sergileyecek… Bol şanslar!..

---


Kanatsız Kuşlar - atv (Koliba Yapım)

Melis Tüzüngüç, İbrahim Kantarcılar ve Ahmet Varlı'nın başrolünde olduğu, kadrosunda Deniz Bolışık, Fatih Al, Seda Türkmen, Servet Pandur, Evren Bingöl, Gizem Güneş, Emir Özden, Eliz Neşe Çağın, Sinem Korel Gültekin gibi isimlerin de yer aldığı Kanatsız Kuşlar, 15 Haziran Perşembe ekran macerasına başladı hatırlarsanız. Babalarını kaybetmeleriyle sefalete düşen bir ailenin, bir gün başlarına gelen bir olayla hayatlarını derinden etkileyecek gelişmelerin fitilinin ateşlenmesinin konu edildiği dizinin ilk bölümünün tamamını ne yazık ki izleyemedim. İnandırıcılık noktasında büyük eksikleri vardı… İlerleyen bölümlerde daha tatmin edici olabilir umuyorum. Bu arada dizinin senaryosunu Hakan Haksun, Eda Karakoç, Pervin Bozon, Elif Başaran ve Burak Kundakçı kaleme alırken, yönetmen koltuğunda Kemal Uzun oturuyor. Melis Tüzüngüç'ün Baba Candır'da yakaladığı ivmeyi, doğru bir projeyle taçlandırdığını düşünüp düşünmediğini özellikle pek merak ediyorum doğrusu… Bol şanslar!..

---


Neredesin Birader - atv (Filmevi Yapım)

Timur Acar ve Gonca Sarıyıldız'ın başrolünde olduğu, kadrosunda Hakan Bilgin ve Deniz Can Aktaş gibi isimlerin de yer aldığı Neredesin Birader, yine bir atv dizisi. Yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak'ın oturduğu dizinin senaryosunu Sahne 77 kaleme almakta. Dizide, bir geceliğine polis olan ikizinin yerine geçmeye ikna olan Yunus'un (Timur Acar), kabul ettiği bu oyuna mâhkum oluşu anlatılmakta. Acar'ı iki farklı rolde izleyeceğiz yani. Komedi türündeki Neredesin Birader'in şansının yüksek olduğunu düşünüyorum şahsen. Seyircinin komediye ne kadar aç olduğunun kanıtı, kısa süre önce sezon finali yapan Yeni Gelin'in reytinglerinde saklı... Bol şanslar!..

---


Rüya - Show TV (Gold Yapım)


Hazal Filiz Küçükköse, Ceyhun Mengiroğlu ve Ulaş Tuna Astepe'nin başrolünde olduğu Rüya, Show TV'nin bu yaz başlatacağı ikinci dizisi olacak. Maddi sıkıntı yaşayan genç bir kız ile zengin bir iş adamının öyküsünün ele alınacağı dizinin senaryosunu Funda Alp yazarken, yönetmen koltuğunda Cemal Şan oturmakta. Hazal Filiz Küçükköse, Kara Sevda ile kariyerinde büyük bir sıçrama yaptı ve ekrana çok yakıştığına inanıyorum. Hakeza, Ceyhun Mengiroğlu'nun da. Kendisinin özellikle ses tonuna hastayım. Performansının da Paramparça'da gördüğümüz üzere oldukça geliştiği ortada. Ulaş Tuna Astepe'yi daha önce izleme fırsatını yakalayamadığım için hakkında ilk bölümü izlemeden bir şey söylemem güç... Yayınlanan ilk tanıtımdan az biraz Hazal Kaya'nın başrolünde olduğu A.Ş.K dizisinin havasını aldım doğrusu. Bir sonraki tanıtımda bu algım kırılırsa pek memnun olacağım. Bakalım güçlü bir drama olarak ekrana tutunmayı başarabilecek mi, Rüya… Bol şanslar!..

---


Adı Efsane - Kanal D (D Yapım)


Kadrosunun neredeyse yarısıyla vedalaşan Adı Efsane de, bu yaz ekranda olacak. 4 Temmuz Salı başlayacak dizinin yeni versiyonunda Cem Yiğit Üzümoğlu, Baran Bölükbaşı, Hakan Ummak ve Kaan Sevi başı çekmekteler. Kadroda ayrıca Özgü Kaya, Dilhan Aras da korunuyor. D Yapım, kadroyu güçlendirmek için çalışmalara başlamış. Anlaşılan ilk isimler Şenay Gürler, Ferit Kaya ile Simay Barlas oldu. Yayınlanan ilk tanıtımda da boy gösterdiler hatta. Şöyle afilli bir de koç gelse tadından yenmeyecek gibi. Senaryosunu Tunus Taşçı'nın kaleme alacağı dizinin yönetmeni, Devrim Yalçın da veda edenlerden olduğu için henüz belli değil. Bakalım, yaşadığı onca vedaya rağmen dizinin devam ettiğine değecek mi... Bol şanslar!..

---


Gecelerin Ötesi - Show TV (Tims&B)

Hakkında doğru dürüst bir bilgi yok dersem pek de yalan olmaz. Aslında tam olarak yaz sezonu için mi kış sezonu için mi düşünülüyor o bile muallâk. Ama ben yine de listeye ekledim, kod adı şimdilik Gecelerin Ötesi olan diziyi. Ethem Özışık'ın senaryosunu kaleme aldığı diziyle ilgili bilgiler geldikçe içeriği güncelleyeceğim…

---


Şevkat Yerimdar - Fox TV (Limon Yapım)

Özgürcan Çevik ve Başak Parlak'ın başrolünde olduğu, kadrosunda Suzan Aksoy, Salih Kalyon, Murat Akkoyunlu, Burak Demir, Murat Yağcı, Mert Türkoğlu ve Murat Makar gibi isimlerin de yer aldığı Şevkat Yerimdar'ın mazisi neredeyse bir yıl öncesine dayanıyor. Dizinin ilk tanıtımlarının yayınlanması üzerinden o kadar çok zaman geçmişti ki, başlama tarihinin sürekli ileriye alınması neredeyse yayınlanma fikrinden dahi vazgeçildiğini düşündürmeye başlamıştı. Lâkin son kertede dizi 26 Mayıs Cuma ekran macerasına başladı. İki filmin üzerine gelen diziden herkesin beklentisi çok büyüktü, şahsen benim de. Sıkıldığımı kesinlikle söyleyemem ancak filmlerini izlerken aldığım enerjiyi alabildiğimi de söyleyemem. Bir bölümün en aşağı 120 dakika olmasından ister istemez etkilenmiş görünüyor dizi. İyi ki yan karakterleri de oldukça renkli de, Şevkat'ın arada es vermesi daha mümkün olabiliyor bu sayede. Dizi her cuma, Fox TV'de…

---


No:309 - Fox TV (Gold Yapım)

Demet Özdemir ve Furkan Palalı'nın başrolünde olduğu, kadrosunda Sumru Yavrucuk, Gökçe Özyol, Mehmet Cihan Ercan, Özlem Tokaslan, Suat Sungur, Sevinç Erbulak, Beyti Engin, Fatma Toptaş, Pelin Uluksar ve Murat Tavlı gibi isimlerin de yer aldığı No:309 da geçtiğimiz sezondan yaz ekranına kayan dizilerden. Ağustos başına değin yayında olacak dizinin, bu süreçte aldığı reytinglerse, gelecek sezon devam edip etmeyeceğini belirleyecek. Ne olur ne biter bilemiyorum ama ben No:309'un tekrarlarını dahi izlemeyi seviyorum. Her ne kadar Lale'ye karakterinin sivriliği sebebiyle ayar olsam da, Demet Özdemir'i ekrana çok yakıştırıyorum. Furkan Palalı ile ilgili başlarda oldukça ön yargılıydım. Hani yine başlarda o ön yargımda çok da haksız olduğumu düşünmüyorum ancak, zamanda şahane bir performans ortaya çıkardı ve No:309 kesinlikle kariyerinde bir sıçrama tahtası olacaktır… Bu arada senaryosunu Aslı ve Banu Zengin'in yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda Hakan Tolga Pulat'ın oturduğunu da es geçmeyeyim. Bakalım, nasıl gelişmeler olacak bundan sonrasında…

---


Türk Malı - Star TV (Süreç Film)

Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Hasibe Eren ve Nergis Kumbasar'ın başrolünde olduğu, kadrosunda Anıl İlter, Burcu Binici, Selen Görgüzel, Gülhan Tekin, Polina Ch, Buse Narcı ve İlke Korkmaz gibi isimlerin de yer aldığı Türk Malı, Show TV'deki ilk halini mumla aratıyor dersem yalan olmaz. Senaryosunu Tayfun Güneyer'in yazdığı, yönetmen koltuğunda Jale Atabey'in oturduğu dizi özellikle Binnur Kaya'nın varlığını gerekli kılıyor bana sorarsanız. Hasibe Eren mükemmel bir şekilde giymiş karakteri, evet. Ama yine de Kaya gibi olmuyor, üzgünüm. Bölüm sürelerinin aşırı uzun oluşu, karakterlerin karikatürize halinin doruklarda yazılması da bir başka sorun. Hatta Mehmet Ali Erbil ve Nergis Kumbasar'ın hayat verdiği karakterler öylesine Aşkım Aşkım dizisinden fırlamış gibi ki, keşke o yeniden çekilseydi diye düşünmekten alamıyorum kendimi. En azından izlemesi daha keyifli, yapısıyla daha komikti. Bu kadar gömdüm, iyi bir şey de diyeyim. Mükemmel oyunculuklar izliyoruz. Zaten o oyunculuklar olmasa, hakkında bu fikri edinecek kadar dahi bakamazdım Türk Malı'na...

---

Beklenen Kral

1 yorum :