Ekrandan Haberler - 13-19 Temmuz 2020 - Beklenen Kral

20 Temmuz 2020 Pazartesi

Ekrandan Haberler - 13-19 Temmuz 2020


Haber Başlıkları
- Kuruluş Osman (Kadroda yeni bir isim)
- Zümrüdüanka (Kadroda yeni bir isim)
- Kırmızı Oda (İlk tanıtımı yayınlandı)
- Tövbeler Olsun (İlk tanıtımı yayınlandı)
- 50 Metrekare (Çekimleri yeniden başladı)
- Yarım Kalan Aşklar (Başrollerden yeni kareler)
- Arıza (Okuma provası yapıldı)
- İyi Günde Kötü Günde (Okuma provası yapıldı)
- Aile Şirketi (Afişi yayınlandı)
- Nizam-ı Alem (Kadın başrol belli oldu)
- Doctor Foster (Erkek başrol belli oldu)
- Kimsesizler (Kadroda yeni bir isim)
- Seni Çok Bekledim (Kadroda yeni bir isim)
- Sol Yanım (Kadroda yeni bir isim)
- Şimdiki Aklım Olsaydı (İptal edildi)
- Kadın (Şili'de)
- Netflix'le Türkiye arasında neler oluyor? (Geniş özet)
- Survivor 2020 (Şampiyonu belli oldu)
- Şans Kapıyı Çalınca (Eski/Yeni yarışma)

---

Kuruluş Osman - Atv


Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı, sezon arasında olan Kuruluş Osman kadrosuna Medyatava haberine göre, Cüneyt Arkın dahil oldu. Habere göre Arkın dizide, Aksakallıların reisini canlandıracak.

---

Zümrüdüanka - Fox TV


Başrollerind Alp Navruz ve Ceren Yılmaz'ın yer aldığı Zümrüdüanka kadrosuna, İsmail Hacıoğlu dahil oldu. 

---

Kırmızı Oda - TV8


Başrolünde Binnur Kaya'nın yer aldığı bir psikiyatrın hayatını gerçek öyküler üzerinden anlatacak Kırmızı Oda'nın ilk tanıtımı yayınlandı.

---

Tövbeler Olsun - TRT 1


Başrollerinde Erkan Can, Güven Kıraç ve İpek Tuzcuoğlu'nun yer aldığı Tövbeler Olsun'un ilk tanıtım yayınlandı.

---

50 Metrekare - Netflix


Başrollerinde Engin Öztürk ve Aybüke Pusat'ın yer aldığı, Netflix'in iptal etmediği dizilerden 50 Metrekare, Birsen Altuntaş haberine göre zorunlu pandemi arasının ardından çekimlerine kaldığı yerden yeniden başladı.

---

Yarım Kalan Aşklar - BluTV


Başrollerinde Burak Deniz ve Dilan Çiçek Deniz'in yer aldığı, BluTV'nin yeni dizisi Yarım Kalan Aşklar'ın başrol çiftinden yeni kareler servis edildi. 

---

Arıza - Show TV



Başrollerinde Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan'ın yer aldığı Arıza'nın okuma provası gerçekleştirildi. Dizi kısa süre içerisinde çekimlerine başlamaya hazırlanıyor. 

---

İyi Günde Kötü Günde - Star TV



Başrollerinde Elçin Sangu, Ozan Dolunay ve Yasemin Allen'ın yer aldığı İyi Günde Kötü Günde'nin okuma provası gerçekleştirildi. Yeni sezonda ekranda olacak dizinin çekimlerine yakın zamanda başlanacak. 

---

Aile Şirketi - beIN Connect


Başrollerinde Emrah Kaman, Özlem Öçalmaz, Eslem Akar ve Can Sipahi'nin yer aldığı Digiturk'ün dijital platformu beIN Connect'in ilk dizisi olma özelliğini taşıyan Aile Şirketi'nin afişi yayınlandı. Bölümleri 20 dakikadan daha az sürecek şekilde hazırlanan komedi dizisi ağustos ayı içerisinde platformun kataloğundaki yerini alacak.

---

Nizam-ı Alem - TRT 1


Başrollerinde Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu ve Sevda Erginci'nin yer aldığı Nizam-ı Alem'in esas kadın başrolü Birsen Altuntaş haberine göre Hatice Şendil oldu.

---

Doctor Foster - Kanal D


Amerikan yapımı Doctor Foster'ın kadın başrolünden sonra erkek başrolü de belli oldu. Birsen Altuntaş haberine göre uyarlamada Cansu Dere'nin eşini Kaan Urgancıoğlu canlandıracak.

---

Kimsesizler - Fox TV


Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Beren Gökyıldız'ın yer aldığı Kimsesizler kadrosuna Burcu Özberk dahil oldu.

---

Seni Çok Bekledim - Star TV


Başrolünde Özcan Deniz'in yer aldığı Seni Çok Özledim'in kadrosuna Birsen Altuntaş haberine göre İlhan Şen dahil oldu.

---

Sol Yanım - Star TV


Başrollerinde Cansel Elçin ve Özge Yağız'ın yer aldığı Sol Yanım kadrosuna Birsen Altuntaş haberine göre Cemre Baysel dahil oldu. 

---

Şimdiki Aklım Olsaydı - Netflix


Başrollerinde Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk'ün yer aldığı, seti hazırlanan hatta çekimlerine de başlanmak üzere olan Şimdiki Aklım Olsaydı, Netflix tarafından ani bir kararla iptal edildi. Habere göre senaryosunda eşcinsel bir ilişkinin de işlendiği dizi RTÜK ve Kültür Bakanlığı tarafından geçer alamadı ve Netflix önce eşcinsel hikayenin senaryodan çıkartılmasını kabul etse de diziyi iptal etti. 

---

Kadın

Başrollerinde Özge Özprinçci, Caner Cindoruk ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı Kadın, Raninitv'de yer alan habere göre 20 Temmuz'da Şili'nin TVN kanalında 'Fuerza de mujer' adıyla yayınlanmaya başlıyor. 

---

Netflix'le Türkiye arasında neler oluyor?

Aylardır Netflix'in dizilerinde eşcinsel ilişkilere yer vermesi ile ilgili bir tartışma yaşanıyor malumunuz. Aşk 101'de senaryoda eşcinsel yazıldığı iddia edilen Osman karakterinin RTÜK baskısıyla heteroseksüelleştirildiğiyle övünülürken, şimdi de aslında o eşcinsel karakterin aslında Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinde olduğu, RTÜK'ün yanlış duyum üzerinden sansüre giriştiği; Şimdiki Aklım Olsaydı dizisi özelinde de yapımcı ile Netflix'le iletişime geçtikleri ve senaryodan bu karakterin çıkartılmasını istedikleri haberleri düştü. Yine iddialar odur ki, RTÜK ve Kültür Bakanlığı yalnızca Türk dizileri için değil, Netflix'ten eşcinsel ilişki içerikli sahneler barındıran tüm dizilerini sansürlemesini istemiş. Başta, Şimdiki Aklım Olsaydı özelinde bu isteği kabul eden Netflix yönetiminin ise genel sansür isteği karşısında bakanlığa rest çektiği ve sezonları devam eden (çekimlerine daha önce başlanan) dizileri dışında tüm Türk dizilerini iptal ettiği söylenmekte. 

Konuyla ilgili, Şimdiki Aklım Olsaydı yaratıcısı Ece Yörenç; “bir gey karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu olduğu" açıklamasında bulundu.

T24'den Füsun Sarp Nebil'in köşe yazısına göreyse durum bambaşka. Netflix'le iletişime geçmek istediklerinde, "Bu konularla ilgili bir açıklama yapma kararı alırsak sizi bilgilendireceğiz. Teşekkürler." diye bir geri dönüş yapılmış. Kültür Bakanlığı'ndan bir yetkili "(Kültür ve Turizm) Bakan Beyle görüştüler. Bakan Bey, 'Yurt dışı dizilerinize karışmıyoruz ama LGBT konusunda toplumun hassasiyeti var. Bu konuda hassas davranmanızı isteriz' dedi ve üstüne de dizi çekimlerinde her türlü desteği vereceğini iletti. Arada bir uzlaşmazlık konusu ya da restleşme türü bir durum yok. Aksine olumlu bir toplantı geçti." açıklamasında bulunmuş. İsmini açıklamayan bir RTÜK yetkilisi ise, "Toplantı normal geçti. Ancak, Netflix "guerrilla marketing" uyguluyor herhalde. Şöyle bir olay oldu; Aşk 101 isimli dizi çekilirken, yani daha ilk bölümü yayına bile alınmamışken, RTÜK ile LGBT yüzünden çekişme haberleri yayıldı. RTÜK yayınlanmamış bir diziye karışmaz. Senaryoyu önceden de bilmiyor. Ama kimse bunu sorgulamadı. Herkes de beklenti oluştu. Sonra dizi yayınlandı ve baktık herhangi bir eşcinsel rol yok. "Eskiden bazı şarkıcılar bunu yapardı "RTÜK tarafından yasaklanan klip" diye hiç yasaklanmamış klibi pazara sunarlardı. Şimdi Netflix aynı yola başvurmuş gözüküyor." demiş.

Ve nihayetinde 20 Temmuz'dan Netflix'ten beklenen resmi açıklama geldi ve "Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz" denildi. 

Bu konuyla ilgili söyleyebileceğim tek şey; insanların ücret ödeyerek, çeşitli filtrelerle kendince sakıncalı içeriklere çocuklarının erişmesini engelleyebildiği bir platformla uğraşmak, ona sansür getirmek yerine; acaba kumanda tuşunun bir tık ötesinde olan, işlenmeyen taciz, tecavüz, ensest, mafyacılık hikayesi kalmamış dizilerimize mi baksak ne?..

---

Survivor 2020 - TV8


Beş ay süren macerasının ardından Survivor 2020, 14 Temmuz Salı şampiyonunu ilan ederek gelecek sezona kadar ekrana ara verdi. İkincinin Barış Murat Yağcı olduğu yarışmanın şampiyonu, Cemal Can Canseven oldu. 

---

Şans Kapıyı Çalınca - Atv


Geçmişte de yayınlanan, eve gelen oyunu çalışıp stüdyoda seyirciler karşısında yapabilen yarışmacının ödül sahibi olduğu Şans Kapıyı Çalınca, ekrana geri dönüyor. 50.000 TL ödüllü yarışma, Ferit Aktuğ'un sunumuyla yakında Atv'de başlayacak. 

---

Beklenen Kral

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder