Fatih Portakal ile FOX Ana Haber - Beklenen Kral

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Fatih Portakal ile FOX Ana Haber



Nazlı Tolga'nın evlenerek FOX Ana Haber'e veda edişinin ardından, yapılan tanıtımlarda yeni sezon da haberleri kimin sunacağı merakta bırakılırcasına; eller, kollar, süslü cümleler ışığında bir karanlık silüet gösteriliyor, "YAKINDA!" deniyordu. Açıkçası bu tanıtımları gördüğümde hiç "Allah, allah kim olabilir acaba" dememiştim. Uğur Dündar olamayacağına göre, belli ki FOX'un Çalar Saati'nin tiktakları sunacaktı Ana Haber'i...  

FOX ekranlarında, hafta içi her sabah Çalar Saat'i sunarken, takındığı tavır, söylemleri, mimikleri ve özellikle de sosyal medya aracılığıyla izleyenlerinden görüş aldığı yayın seyriyle, diğer meslektaşlarından çok farklı bir portre çizmekteydi Fatih Portakal ve nitekim tahmin ettiğimde gerçekleşti. 2 Eylül'de FOX'un önceki ana haber saatlerine göre normal ama diğer ana haberlere göre anormal bir saat diliminde, saat 21.30'da "Fatih Portakal ile Ana Haber" seyircisiyle buluşmaya başladı.

Yayınlanmaya başladığı ilk dönemlerde, seyircinin alışık olmadığı bir saat diliminde olmasından ötürü reytinglerde biraz zorluk çeksede, zamanla istenen seviyeye ulaşmaya başlamıştı. Pek tabi bu saat dilimi bana göre yine de oldukça yanlıştı. Daha sonra bir karman çormanlık oldu. Bir ara saat 19:30'da yayınlandı, bir de önce 19:00'da on beş dakika daha sonra 21:30'da yarım saat yayınlanması denendi derken, işin açıkçası cılkı cıkmaya başlamıştı ki sonunda kanal insafa geldi de, 19:00'da yayınlanmaya başlandı.

Fatih Portakal, birçok Twitter kullanıcısı tarafından "taraflı" olmakla suçlansada, bence bir taraf olmasına rağmen tarafsız bir haber sunmakta ve her konuya ortak bir akıldan yaklaşmaya çalışıyor. Ana haber sunucuları için bunu başarmak biraz zor gibi günümüzde. Hele de, bir Mehmet Ali Birand örneği var ki, onun aslında tarafken sürdürdüğü tarafsız haber anlayışı, Türk ekranları için bir milattır. Fatih Portakal'ı belki de haddim olmayarak onun çizgisinde görüyorum. 

Çalar Saat'i sunarken ki, sosyal medya kullanıcılarının katılımına halen önem vermesi de onu diğer ana haber sunucularından farklı kılıyor. Hakkında yazılanlar arasındansa iyi olanları değil de, her zaman olumsuzları okuyor. Bu da büyük bir özgüvenin ürünüdür bana göre. Üstünü kapatmadan ekranlarda, hakkındaki olumsuz ifadeleri dile getirebilecek kaç insan tanıyoruz ki ülkemizde?.

Umalım bu tavır daim, taraf olunsa bile nasıl tarafsız haber sunulacağı da, herkese ders olsun...

Sevgilerimle...
Beklenen Kral

twitter.com/BeklenenKral

BeklenenKral@gmail.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder