O Ses Çocuklar: 2. Sezon - Beklenen Kral

5 Eylül 2014 Cuma

O Ses Çocuklar: 2. Sezon


Aslında daha çok yeni bitmişti Star'da, bir buçuk ay süren O Ses Çocuklar. Bir de üzerine kanal tekrar bölümlerini yeniden verince, sanki biri bitti öbürü başladı gibi oldu. Tabi şimdi program Star TV'de yayınlanmıyor, bildiğiniz gibi. Acun, Tv8'i satın alması sonrası tüm yapımlarını da oraya kaydırdı. Star TV'nin elinde de bol reytingli Acun yapımlarının mazisi kaldı...

Kanalın, Acun Ilıcalı'ya geçişi öncesi ve sonrası hakkında pazartesi gününe bir analiz yazacağımı hatırlatarak, O Ses Çocuklar'ın analizine başlayalım...

Genel bakış
Tv8'e taşınan O Ses Çocuklar'da, öncelikle jüri sayısı üçten dörde çıkartılmıştı. Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak'ın arasında mizahi tarafını çok da göremediğimiz Oğuzhan Koç, dördüncü jüri üyesi olarak programdaki yerini almıştı. Bunun yanında, geçen sezon jüriye dahil olan Mustafa Ceceli ve üç sezon O Ses Türkiye'nin de jüri koltuğunda oturan Hadise ve Murat Boz yerlerini yeniden korumaktalar. Programın sunuculuğunu ise geçen sezonda da olduğu gibi, Jess Molho yapıyor. Çocukların heyecanını bastırmak noktasında da kuliste, Zeynep Dörtkardeşler bulunuyor.

Jüri

Oğuzhan Koç, kesinlikle renk kattı programa. Hem de öyle bir açılma süreci beklenmesi gerekmiyordu onun için. Daha Jess'in ilk çağırıp da yerine oturduğu an da, o tüm açılmalarını tamamlamış gibiydi. Yaptığı espriler, diğer jüri üyeleriyle olan etkileşimi oldukça şahane. İyi ki dördüncü olarak dahil olmuş ekibe.

Mustafa Ceceli ise tüm çekingenliğini atmıştı artık üzerinden. Mizahi tarafını çok güzel bir şekilde konuşturmakta artık ve çocukları tavlama noktasında, Hadise ve Murat Boz'un tahtına aday olmuş durumda.

Murat Boz, son kez O Ses jürisinde aslında. Bundan böyle Yetenek sizsiniz jürisinde izleyeceğiz onu. Yine oldukça komik ve eğlenceli tavırlarını devam ettiriyor kendisi... Elbette yine seyirci üstünlüğü onda... Ağzını açtığı anda ne derse desin, mutlaka bir alkış deryası kopuyor. Kendinden alkışlama efektli gibi...

Hadise ise artık birinciliğin de verdiği rahatlıkla oturmakta jüri koltuğunda. Murat Boz'la aralarındaki çekişme, Mustafa Ceceli ve Oğuzhan Koç'a da sıçramış durumda. Aralarındaki bağ gerçekten izleme keyfini katlıyor. Yani birbirleriyle sadece Acun'la el sıkıştıkları için iyi geçinmedikleri çok belli. Bu da zaten bizim programdan keyif almamızın en büyük sebebi...

Performanslar
Üzgünüm ama Star'dayken program, sanki tüm güzel sesli çocuklar çıkmış ve kökü kazınmış gibiydi yeteneklerin. Üç gün içinde yalnızca -bana göre- on bir çocuk iyi performans sergilemişti. O on bir çocuğun da altısını Hadise, ikişerini Oğuzhan Koç ve Murat Boz, birini de Mustafa Ceceli kapmıştı. Geçen sezon neydi öyle?.. Sahneye çıkan her çocuğa dönülüyordu neredeyse ve bundan ötürü çok kısa sürede üç jürinin de takımları hemen dolmuştu. Ama bu üç günde, otuzdan fazla çocuk çıktığı halde -beğendiğim on birli dahil- "waow" diyeceğim bir performans göremedim ben. Umarım diğer haftalarda, bizi geçen sezon olduğu gibi etkisi altına alabilecek çocuklar görebiliriz sahnede.

Pazartesi
Pazartesi günü sahne alan çocuklardan yalnızca dört tanesi iyi performans sahneledi bana göre. Genel olarak da zaten ya altı ya da yedi çocuğa dönmüştü jüri. Şevval Keskin, Rojin Musavi, Sude Öz ve Ebru Yılmaz gecenin iyi performanslarını sergilemişlerdi.

Şevval, Sertap Erener'in Açık Adres'ini seslendirdi. Mustafa Ceceli, Hadise ve Oğuzhan Koç'un döndüğü jüri üyelerimizden, o Hadise'nin takımında yer almayı tercih etti.

Şevval'in performansı için tıklayınız.

Rojin, Emel Sayın'ın Mavi Boncuk'unu seslendirdi. Jüriyi tavlama noktası, aslında performansından çok sesini kullanış şekliydi. Bu kullanış biçimi sempatik bir çocuğa işaret ediyordu ve dönen jüri yanılmamıştı. Dört jürinin de döndüğü Roji'nin performansı da iyiydi. O da Hadise'nin takımında olmayı seçmişti...

Rojin'in performansı için tıklayınınız.

Sude, diğer iki performansa nazaran daha iyi iş çıkartmıştı sahnede. Katy Perry'nin, Part of me şarkısını seslendiren Sude'ye tüm jüri üyeleri de dönmüştü. Diğer iki çocuğumuzda olduğu gibi o da Hadise'nin takımında yer almayı seçmişti.

Sude'nin performansı için tıklayınız.

Ebru, MFÖ'nün Ah Bu Ben'i ile sahnedeydi ve iyi bir performans sergilemişti. Mustafa Ceceli ve Oğuzhan Koç'un döndüğü Ebru, Mustafa Ceceli'nin takımında olmayı seçmişti... 

Ebru'nun performansı için tıklayınız.

Salı
Salı gecesinde, sahne alan çocuklardan üç tanesi iyiydi bana göre. Sevil Çakmak, Melisa Altınnal ve Hedi Batti gecenin en iyi performanslarını sergilemişlerdi.

Sevil, Rihanna ve Shakira'yı buluşturduğu için adından çok söz ettiren; Can't Remember to Forget You şarkısıyla sahnedeydi ve performansı da iyiydi. Tüm jüri üyelerinin döndüğü Sevil, Hadise'nin takımında olmayı seçmişti...

Sevil'in performansı için tıklayınız.

Melisa, Selena Gomez'in Love You Like a Love Song şarkısıyla sahnedeydi ve iyi bir performans sergilemişti. Hadise ve Oğuzhan Koç'un döndüğü Melisa, Hadise'nin takımında olmayı seçmişti.

Melisa'nın performansı için tıklayınız.

Hedi, Beyonce'un Halo şarkısıyla sahnedeydi ve gecenin en iyi performansını sergiledi. Ama nedense yalnızca Mustafa Ceceli ve Oğuzhan Koç döndü onun için. O da Oğuzhan Koç'un takımında olmayı seçti.

Hedi'nin performansı için tıklayınız

Çarşamba 
Çarşamba gecesi de dört çocuk iyiydi bana göre. Buket Yeşilova, Evin Bal, Cem Coşkun ve Buse Gümü gecenin en iyi performanslarını sergilemişlerdi.

Buket, Nil Karaibrahimgil'in Kanatlarım Var Ruhumda şarkısıyla sahne aldı. Minik yeteneğin sesi de iyiydi. Tüm jüriyi kendine döndürmeyi başaran Buket, Hadise'nin takımında yarışmayı seçmişti. 

Buket'in performansı için tıklayınuz.

Evin, bir Azeri şarkısı olan Şiire Gazele ile sahne aldı. Gecenin değil, haftanın en iyi performansı da onunkiydi bana göre. Dört jüri üyesinin de döndüğü Evin, Murat Boz'un takımında olmayı seçmişti.

Evin'in performansı için tıklayınız.

Cem, James Arthur'un Impossible şarkısıyla sahne aldı. Dört jüriyi de kendisine döndüren Cem, Murat Boz'un takımında yarışmayı seçmişti. 

Cem'in performansı için tıklayınız.

Buse, bir bardağı enstrüman yaptığı, Anna Kendrick'in When I'm Gone şarkısıyla sahne aldı. Bardağı da Anna Kendrick'ten daha iyi çaldı diyebilirim. Orkestranın eşlik etmediği Buse, dört jüri üyesini de kendisine döndürmeyi başardı. Ve performansının sonunda Oğuzhan'ın takımında olmayı seçmişti...

Buse'nin performansı için tıklayınız.

Reytingler
Programın aldığı reytinglere gelirsek, Star TV'de olsaydı birinciliği kimseye kaptırmazdı her üç günde de şüphesiz. Ancak, tam zamanlı reyting ölçümüne yeni geçen ve daha önce reyting listelerinde esamesi okunmayan bir kanal olunca Tv8, oldukça düşük reytingler aldı. Ama şu var ki, üç gün içerisinde giderek reytinglerini attırmayı başardı. Pazartesi günü, TOTAL'de 19, AB'de 13 ve ABC1'de 19., salı günü TOTAL'de 14, AB'de 11 ve ABC1'de 16., çarşamba günü ise TOTAL'de 9, AB'de 5, ABC1'de de 9. olarak üç gün içerisinde yükselişe geçmeye başladı. Acun Ilıcalı kanalı ülkenin en çok izlenen üç kanalı arasına sokacağından emin. Bundan önce umutsuzdum ama üç günde giderek yükselen reyting grafiği, bekleneni vereceğini gösterir nitelikte...

Harika karakterli jüri üyeleri ve sunucusuyla O Ses Çocuklar, Ekim ayında O Ses Türkiye başlayana kadar ekranlardaki yerini koruyacak. Bakalım yarışın diğer haftalarında, ağzımızı açık bırakacak performanslarla karşılaşabilecek miyiz?..

Bekleyip, görelim...

Sevgilerimle...
Beklenen Kral

twitter.com/BeklenenKral
BeklenenKral@gmail.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder