Ekrandan Haberler - 28 Ekim-3 Kasım 2019 - Beklenen Kral

4 Kasım 2019 Pazartesi

Ekrandan Haberler - 28 Ekim-3 Kasım 2019


Haber Başlıkları
- Hercai (22 ülkeye satıldı)
- Kadın (Kadroda yeni bir isim)
- Vuslat (Senarist değişti)
- Azize (Başlama tarihi belli oldu)
- Ferhat ile Şirin (İlk tanıtım yayınlandı)
- Güvercin (İlk tanıtımı yayınlandı)
Sefirin Kızı (İmaj değişikliği)
- Kuruluş Osman (Rekor ilgi)
- Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu
- Kanal D Drama kanalı A.B.D.'de yayına girdi
- Feride (Kadroda bir konuk)
- Mesti Aşk (Filmin kadrosu tamamlandı)
- Bırak Ben Yapayım (Başladı)

---

Hercai - Atv

Başrollerinde Ebru Şahin ve Akın Akınözü'nün yer aldığı Hercai, Raninitv'de yer alan habere göre İspanya, Şili, Macaristan ve Romanya başta olmak üzere 22 ülkeye daha satıldı. Tebrikler.



---

Kadın - Fox TV


Başrollerinde Özge Özpirinçci ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı Kadın kadrosuna Hakan Kurtaş dahil oldu. Hoş gelmiş.

---

Vuslat - TRT 1

Başrollerinde Kadir Doğulu ve Devrim Özkan'ın yer aldığı Vuslat'ın senaristi değişti... Betül Yağsayan, 27. bölüm itibariyle diziyle yollarını ayırdı. Onun ayrılığı sonrası Aybars Bora Kahyaoğlu ve Selman Kılıçarslan senaryonun başına geçtiler. Yağsayan'ın emeklerine sağlık, Kahyaoğlu ve Kılıçarslan hoş gelmişler.

---

Azize - Kanal D


Başrollerinde Hande Erçel ve Buğra Gülsoy'un yer aldığı Azize, 19 Kasım Salı ekran macerasına başlamaya hazırlanıyor.

---

Ferhat ile Şirin - Fox TV


Başrollerinde Tolga Sarıtaş, Cansu Dere ve Leyla Tanlar'ın yer aldığı Ferhat ile Şirin'den ilk tanıtım geldi.

---

Güvercin - Star TV


Başrollerinde Mehmet Ali Nuroğlu ve Almila Ada'nın yer aldığı Güvercin'den ikinci tanıtım geldi.

---

Sefirin Kızı - Star TV 


Yapımına O3 Medya ve NGM’’nin birlikte imza attığı Star Tv’nin yeni sezondaki iddialı  projelerinden ‘Sefirin Kızı’nın başrol oyuncuları Neslihan Atagül Doğulu ve Engin  Akyürek dizinin ilk sahnesinin çekimleri için yıllar öncesine geri döndü. Geçmişe dayanan büyük aşklarının anlatıldığı sahnelerin çekimi için yıllar  öncesine geri dönen Engin Akyürek ve Neslihan Atagül Doğulu’nun yeni imajları  dikkat çekti. Akyürek, uzun yıllar sonra kamera karşısına sakalsız ve kısa  kestirdiği saçlarıyla çıkarken Neslihan Atagül Doğulu ise hafif makyajı ve spor  tarzı ile beğeni topladı.  Dizinin yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak otururken senaryosunu ise Ayşe  Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem kaleme alıyor. Güçlü oyuncu kadrosu ve duygu  yüklü anlatımı ile “Sefirin Kızı” yüreğinizi saracak. (Bültendir)

---

Kuruluş Osman - Atv


Hem ülkemizde hem de dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca kişinin merakla beklediği, yakında ATV ekranlarında yayına girecek ‘Kuruluş Osman’ dizisi için nefesler tutuldu.    Yayınlanmadan rekorlara imza atan dizinin ikinci tanıtımı bir haftada 35 milyon izlenme aldı. İlk tanıtımı sanal alemde 20 milyondan fazla izlenen ‘Kuruluş Osman’, iki tanıtımı ile 55 milyondan fazla izlenme alarak kırılması güç bir rekor elde etti. Yapım, proje tasarım ve senaryosu televizyon tarihimizin en başarılı dizi projelerinden olan ve bütün dünyada ses getiren ‘Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, ikinci tanıtımın ardından dalga dalga yayılan #DevletOlmak hashtag’i ile de adından söz ettirdi. #DevletOlmak hashtag’i ile yayınlanan tanıtım Twitter’da Türkiye ve dünya gündemine birinci sıradan girdi. ‘Kuruluş Osman’ın ikinci tanıtımı bir hafta içerisinde yalnız Twitter’da 52 milyon 625 bin etkileşim alırken; Twitter, İnstagram, Facebook ve Youtube’da 35 milyondan fazla izlendi. İkinci tanıtım başta İngilizce, İspanyolca, Arapça, Rusça, Endonezce ve Urduca olmak üzere 25 ayrı dile çevirdi. Sezonun en iddialı dizisi olarak merakla beklenen, hazırlık süreci bir yılı aşkın süren ‘Kuruluş Osman’, yakında ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkacak.  (Bültendir)

---

Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Film: Bozkır (Ali Özel)
Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Aşk, Büyü vs. (Ümit Ünal), Küçük Şeyler (Kıvanç Sezer)
En İyi Yönetmen: Ali Özel (Bozkır)
En İyi Kadın Oyuncu: Selen Uçer (Aşk, Büyü vs.)
En İyi Erkek Oyuncu: Alican Yücesoy (Küçük Şeyler), Mücahit Koçak (Bozkır)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Aslı İnandık (Soluk)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ozan Dağara, Hakan Emre Ünal (Bozkır)
Cahide Sonku Ödülü: Selda Taşkın (Küçük Şeyler, Kronoloji)
Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü: Ali Özel (Bozkır)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Ümit Çakmaksoy (Bozkır)
En İyi Müzik: Hüseyin Özel (Bozkır)
En İyi Kurgu: Ali Özel, Mahmut Aran, Yakup İnanlı (Bozkır)
En İyi Sanat Yönetmeni: Meral Efe Yurtseven, Yunus Emre Yurtseven (Kronoloji)
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü: Aşk, Büyü Vs. (Ümit Ünal)
Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Bozkır (Ali Özel)
İzleyici Ödülü: Bilmemek (Leyla Yılmaz)

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI
En İyi Film: Kadınlar Ülkesi (Şirin Bahar Demirel)
Jüri Özel Ödülü: Aether (Ruken Tekeş)

ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASI
En İyi Film: Ablam / Burcu Aykar
Jüri Özel Ödülü: Aylin / Ozan Yoleri

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Film: Zaman Her Şeyi Siler (Joe Odagiri)
En İyi Yönetmen: Reza Mirkarimi (Şirin’in Kalesi)
En İyi Erkek Oyuncu: Hamed Behdad (Şirin’in Kalesi)
En İyi Kadın Oyuncu: Regina Casé (Üç Yaz) 

---

Kanal D Drama kanalı A.B.D.'de yayına girdi

Türk dizileri, ABD’nin en büyük pay TV operatörü Comcast aracılığıyla Amerikan izleyicisiyle buluşuyor!  Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yayın hayatına başlayan ve Latin Amerika’da 7 ülkedeki drama tutkunlarına 24 saat kesintisiz Türk dizisi sunan Kanal D Drama, 1 Kasım’da Comcast üzerinden Amerika Birleşik Devletleri’nde de yayına başladı.  Demirören Medya Grubu altında TV içeriklerinin dağıtımı, uluslararası kanalların yönetimi ve global prodüksiyonlar üzerine faaliyet gösteren Kanal D International tarafından kurulan; Canal+ grup şirketlerinden THEMA’nın dağıtımını üstlendiği Kanal D Drama; Comcast üzerinden Amerikan seyircisiyle buluşacak.  Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, anlaşmayla ilgili, “Kanal D, gerek açık kanallarda, gerek pay TV dünyasında, gerekse de isteğe bağlı dijital platformlarda yer alan iddialı dramalarıyla Türk kültürünü, ülkemizin coğrafi güzelliklerini ve tarihi zenginliğini dünya ile paylaşmaya devam edecek” dedi.  Kanal D International Direktörü Kerim Emrah Turna ise şu açıklamayı yaptı: “Geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan Kanal D Drama, ilk Türk dizi kanalı olmuştu. Comcast aracılığıyla ABD’deki seyirciye ulaşacak olan ilk ‘Türk dizi kanalı’ olmaktan da büyük gurur duyuyoruz. Kanal D Drama’nın yayın hayatına başlamasıyla, Amerika’da bulunan Latin izleyici, Kanal D’nin geniş kataloğunda yer alan, prodüksiyon kalitesi yüksek ve özgün hikaye anlatımıyla dünyada fenomene dönüşen ödüllü Türk dizilerine kesintisiz erişebilecek. Bu Türk medya tarihinin yurt dışındaki en büyük başarılarından birisidir.”    Arjantin, Bolivya, Şili, Ekvador, Panama, Peru ve Uruguay olmak üzere toplam 7 ülkede İspanyolca yayın yapan Kanal D Drama’nın yayına başlamasını ABD’deki Latin kökenli izleyici heyecanla bekliyordu.  (Bültendir) 

---

Feride


Zeynep Çamcı'nın hem senaryosunu yazdığı hem yönetmen koltuğunda oturduğu hem de başrolünde yer aldığı Feride'ye Burcu Biricik konuk oldu.

---

Mesti Aşk

13'üncü yüzyılda yaşamış olan ve tüm dünyada aşkın, sabrın ve hoşgörünün timsali haline gelen Mevlana Celalaeddin Rumi'nin hayatı sinema perdesine taşınıyor. Yapımcılığını ENG Yapım Medya ve Simarya Film'in üstlendiği, yönetmen koltuğunda dünyanın sayılı film festivallerinden ödülle dönmüş olan İran sinemasının önemli yönetmenlerinden Hassan Fathi'nin yer aldığı Türkiye ve İran ortak yapımı, Celaleddin Muhammad Belhi'nin (Rumi'nin) irfan yolundaki serüvenini anlatıyor. "Mest-i Aşk" filminin kadrosunda Türk ve İran'dan dünyaca ünlü oyuncular yer alıyor. Bensu Soral (Meryem), Boran Kuzum (Alaeddin), Burak Tozkoparan (Sultan Veled), Hande Erçel (Kimya Hatun), İbrahim Çelikkol (İskender), Parsa Pirouzfar (Mevlana) Selma Ergeç (Kerra Hatun) Shahab Hosseini (Şems) karakterini canlandırıyor. Türk sinemasının özellikle dönem filmlerindeki dünya çapında başarısı, İran sinemasının büyüleyici ve şiirsel anlatımıyla beyaz perdeye taşınıyor. Mest-i aşkın 2020'de vizyona girmesi planlanıyor. (Bültendir) 

---

Bırak Ben Yapayım


İç Mimar Hakan Kütahyalı'nın sunduğu Bırak Ben Yapayım, 3 Kasım Pazar ekran macerasına başladı. Program her pazar TLC'de.

---

Beklenen Kral

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder