Ekrandan Haberler - 4-10 Mayıs 2020 - Beklenen Kral

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Ekrandan Haberler - 4-10 Mayıs 2020


Haber Başlıkları
- Hercai (Sezonu kapattı)
- Yasak Elma (Sezonu kapattı)
- Öğretmen (Sezonu kapattı)
- Baraj (Sezonu kapattı)
- Hekimoğlu (Kadroda yeni bir isim/Senarist değişikliği)
- Aşk 101 (Soruşturma talebi reddedildi)
- Doğduğun Ev Kaderindir (Online MIPTV'de)
- Yarım Kalan Aşklar Dairesi (Üçüncü başrol belli oldu)
- Yılın ilk çeyreğinde en çok konuşulan diziler belli oldu

---

Hercai - Atv

Başrollerinde Ebru Şahin ve Akın Akınözü'nün yer aldığı, pandemi sebebiyle haftalar önce çekimlerinin durduğu Hercai, Birsen Altuntaş haberine göre bu sürecin yakın zamanda sonlanmayacağı ayyuka çıktığından sezonu kapattı. Dizi, gelecek sezon ekrandaki yerini alacak.

---

Yasak Elma - Fox TV

Başrollerinde Şevval Sam, Talat Bulut ve Eda Ece'nin yer aldığı Yasak Elma'da da sezon kapandı. Birsen Altuntaş haberine göre dizinin yapımcısı ve kanal, pandeminin yakın zamanda çekimlere dönmek için fırsat vermeyeceği için bu kararı aldı. 

---

Öğretmen - Fox TV

Başrollerinde İlker Kaleli, Ceren Moray ve Afra Saraçoğlu'nun yer aldığı Öğretmen'de durum aynı. Birsen Altuntaş haberine göre dizi sezonda ekrandaki yerini alacak.

---

Baraj - Fox TV

Başrollerinde Biran Damla Yılmaz, Burak Yörük ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı Baraj'ın çekimlerinin başlangıç tarihi de Temmuz ayına ertelendi... Birsen Altuntaş haberine göre pandeminin seyri yavaşlarsa dizinin çekimlerine Temmuz başında başlanacak ve yaz süresince ekranda olacak.

---

Hekimoğlu - Kanal D


Başrollerinde Timuçin Esen, Ebru Özkan ve Okan Yalabık'ın yer aldığı Hekimoğlu kadrosuna Belçim Bilgin dahil oldu. Ayrıca dizide senarist değişikliği gerçekleşti. Birsen Altuntaş haberine göre Banu Kiremitçi Boztürk, 15. bölüm itibariyle diziyle yollarını ayırdı. Kendisinin kısaltmasıyla, Ban.Kir.Boz'a emekleri için teşekkürler. 

---

Aşk 101 - Netflix

CİMER'e yapılan bir ihbarda, Netflix Türkiye yapımı 'Aşk 101' dizisinin gençleri eşcinselliğe yönlendirdiği ve genç bireylerin gelişimini olumsuz yönde etkilediği ileri sürüldü. Savcılık kararında söz konusu dizinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmadığını, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için de ücret talep edildiğini belirtti. Kararda, kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizide insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği belirtilip, ihbar değerlendirmeye alınmadı.

---

Doğduğun Ev Kaderindir - TV8


Her yıl Cannes’da binlerce sektör önderini bir araya getiren, televizyon dünyasının en büyük fuarları arasında yer alan MipTV pandemi sebebiyle bu yılki etkinliğini iptal etmişti. MipTv kapsamında online mecralarda fuar adına etkinlikler gerçekleşirken “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisi oyuncuları da Eccho Rights’ın organize ettiği online panele katıldı. Birçok Türk dizisinin yurt dışında lisanslanma ve satışını üstlenen Eccho Rights firması “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisi için online bir toplantı düzenledi. Panele Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un yanı sıra Eccho Rights’ın Genel Müdürü Fredrik af Malmborg, dizinin yapım şirketi OGM Pictures adına yapımcı Onur Güvenatam katılırken moderatörlüğünü ise; Prensario editörü Fabricio Ferrara yaptı. 70 ülkeden yaklaşık 200 kişiyle gerçekleşen online panel sırasında, Demet Özdemir Ve İbrahim Çelikkol; dizinin konusundan, karakterlerinden ve karakterlerinin benzer yönlerinden bahsederek katılımcıların sorularını cevapladılar.

---

Yarım Kalan Aşklar Dairesi - BluTV


BluTV için çekilecek, daha önce iki başrolünün Hande Erçel ve Ali Atay olduğu duyurulan Yarım Kalan Aşklar Dairesi'nin üçüncü başrolü, Birsen Altuntaş haberine göre Burak Deniz oldu. Ethem Özışık, Hakan Bonomo ve Ercan Uğur’un yazdığı 8 bölümlük diziyi Umur Turagay yönetecek.

---

Yılın ilk çeyreğinde en çok konuşulan diziler belli oldu


Medya takip kurumu Ajans Press yılın ilk çeyreğinde medyada en çok konuşulan dizileri listeledi. Ajans Press’in 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği yazılı basın incelemesinde, hakkında en fazla haber yapılan dizinin 396 haberle Mucize Doktor olduğu görüldü. En ok konuşulan ikinci dizi ise 349 haberle Kuruluş Osman oldu. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, 299 haberle üçüncü olurken; Bir Zamanlar Çukurova, 266 haberle dördüncü sırada yer aldı. Arka Sokaklar 254 haberle beşinci, 244 haberle Sefirin Kızı altıncı, 219 haberle Babil yedinci, 210 haberle Hekimoğlu sekizinci, 171 haberle Çukur dokuzuncu, 166 haberle Yasak Elma onuncu sırada yer buldu. 

---

Beklenen Kral

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder